Despre noi

Simonide de Céos
"La danse est une poésie muette"

fetite-doi

Scopul scolii noastre este de a da copiilor  bucuria de a dansa.Satisfactia noastra, a profesorilor, sunt zambetele lor si felul in care se mandresc cu reusitele pe care le obtin.

Si, in peste 15 ani, reusitele lor au fost si ale noastre: fetite ai caror primi pasi i-am indrumat au ales baletul ca meserie, ajungand in institutii prestigioase, cum ar fi: Bolshoi Ballet Academy Moskova, Royal Ballet School of Birmingham, Universitatea de balet si muzica de la Munchen, Academia de balet a Operei din Viena, studente la Royal Ballet Academy Londra, absolvente ale Facultatii de Coregrafie din Bucuresti, etc.

Copii care au descoperit bucuria dansului ca “puisori” ai scolii noastre au luat premii la cele mai mari concursuri de balet din lume (Youth America Grand Prix, Tanzolymp, Kozlova’s Ballet Competition si altele).

Chiar daca au ales o alta meserie, tinere domnisoare ne opresc pe strada si ne multumesc pentru ceea ce le-am invatat, , iar inimile noastre se încalzesc, pentru ca este inca o dovada ca la noi in scoala copiii cresc frumos, devin Oameni cu adevarat.

fetita-trei

In acesti  ani am organizat peste 50 de spectacole, am facut schimburi culturale cu Italia, am participat la emisiuni televizate, am bucurat ochii a mii de spectatori si inimile a mii de copii.

An de an le aratam copiilor dumneavoastra cat de frumoasa este aceasta arta invatandu-i nu numai balet clasic, ci si dans modern, contemporan, dansuri ale popoarelor (tarantella, tango, vals, ceardas...) si facem asta gradat, cu programe concepute special pentru fiecare grupa de varsta si pentru fiecare nivel de invatamant. Inca de la 4 ani, cu metoda si muzica adecvata, ajungem ca elevii nostri sa danseze pe muzica de Bach, Mozart, Shostakovich si Enescu.

fetita-unu

Dansul este arta miscarii corpului uman in concordanta cu spatiul si timpul, iar legatura dintre acestea se realizeaza prin intermediul ritmului si compozitiei coregrafice.

Aceasta este definitia dansului, asa cum o veti gasi in dictionarele de specialitate.

Ceea ce nu veti gasi insa pomenit in niciun dictionar este bucuria de a dansa, bucurie pe care o poti asemana cu cea pe care ti-o da prima floare de primavara, primul suras al unui copil sau aparitia curcubeului dupa ploaie.

Si, chiar daca nu toti elevii vor alege un viitor legat de balet, toti vor fi câstigat din anii petrecuti cu La Sylphide Ballet School eleganta in miscare si in tinuta, deschiderea spre cultura si amintiri nemuritoare ale emotiei traite pe scena, sub lumina reflectoarelor. Iar pozele cu fetite emotionate si fericite îmbracate in costume care mai de care mai frumoase vor fi cândva aratate copiilor lor, pe care ii asteptam sa ne fie elevi.

Lasati-va deci copiii sa zboare pe aripile dansului, sub indrumarea noastra plina de profesionalism, rabdare si dragoste.

Colectivul  La Sylphide Ballet School

Francoise Dolto
"Fiecare copil este special prin trairile sale interioare, prin felul in care este structurat prin ceea ce simte si percepe"